Ervaar jij restklachten na een Covid-19 besmetting?

Je bent niet meer ziek maar je klachten zijn niet weg. En nu? Hoe kom ik van mijn Long Covid klachten af?

Hoofdpijn, moeizame ademhaling, concentratieverlies, gevoel van volledig uitgeput zijn, slaapproblemen, krachtverlies, dit zijn slechts enkele van de vele restklachten die je kan overhouden na een Covid-19 besmetting, ook wel Long Covid.

Het herstel duurt langer dan je wilt en de klachten belemmeren je in je dagelijks leven.

Met verschillende onderzoeken is onderbouwd dat het herstellen van deze restklachten  sneller verloopt bij aanpassing van de leefstijl en tijdelijke toevoeging van natuurlijke supplementen. 

Wanneer je aan de slag gaat met het herstelplan voel je je weer fit met meer energie. Het lukt je weer om je goed te concentreren. Je spierkracht is toegenomen en je slaapproblemen zijn juist afgenomen.

Hoe ga ik je helpen?

Dit doe ik in 4 stappen:

 

Stap 1 – Het virus remmen

Stap 2 – Het tot rust brengen van je immuunsysteem

Stap 3 – Het terugbrengen van je energie

Stap 4 – En vervolgens het herstellen van je spier- en longweefsel

 

Het grootste deel van het herstelplan bestaat uit het aanpassen van de leefstijl. Hier valt onder het voedingspatroon aanpassen maar ook het dagelijks inbouwen van voldoende slaap en beweging.

 

Omdat de individuele behoeften kunnen verschillen maker we ieder herstelplan op maat. Dit betekent dat het aantal te nemen stappen uit het herstelplan per persoon kan afwijken. Afhankelijk van de ernst van je klachten en je zogenaamde basisconditie zullen we per stap bekijken of alle stappen gezet moeten worden of niet. 

 

Om het herstel van lichaam én de 4 stappen te bevorderen zullen er supplementen ingezet worden. Deze verschillen per stap in verband met hun werking op het lichaam.

Long Covid Covid-19 Corona

Een korte uitleg per stap

Het virus remmen

Dit doen we enerzijds met het aanpassen van de leefstijl en het introduceren van supplementen.

Een bacterie zit in het bloed en een virus gaat een cel in. Een virus wordt soms dan ook ‘minder snel’ gevonden door het immuunsysteem. Hierdoor kan Covid-19 ook  langdurig klachten blijven geven.

 

Het tot rust brengen van je immuunsysteem

Door de continue aanwezigheid van het virus in je lichaam, is je immuunsysteem overactief geworden. Deze moet eerst tot rust gebracht worden wil je je energieniveau terug krijgen.

 

Het terugbrengen van je energie

Mitochondriën zijn de energiefabriekjes in onze cellen. Door het virus zijn deze energiefabriekjes aangetast. De natuurlijke stof PQQ stimuleert de werking en aanmaak van deze energiefabriekjes, wat leidt tot meer uithoudingsvermogen en algehele energie.

 

Het herstellen van spier- en longweefsel

Bij elke grote immuunactiviteit (griep of andere bacteriële of virale infectie) wordt er een bepaald lichaamseigen enzym aangemaakt.

Dit enzym verslechtert de functie van het diafragma en het diafragma heb je nodig voor je ademhaling. Je longcapaciteit hoeft dus niet per se slechter te worden, vaker is er krachtverlies in je diafragma.

 

Wil je ook geholpen worden met jouw herstel en een passen herstelplan bespreken? Of heb je nog vragen?

Ben je een professional en wil je hier meer over weten dan kan je met mij contact opnemen of hier klikken.